4 manieren om staal te verwerken in het interieur van een kantoor

kantoorinterieur

Staal in het interieur zorgt voor een strakke en stoere uitstraling. Doordat staal een warm natuurlijk materiaal is, geeft het een warme sfeer en is het uitstekend te combineren met hout. Al langere tijd is staal zeer populair en zien we dit terugkomen in woontrends en in buitenopstellingkasten, maar ook op kantoor kun je alle kanten op met dit materiaal. Wij geven je 4 tips waarop je staal mooi kunt verwerken in het interieur van jouw kantoor. 

Stalen deuren op kantoor

Hoge stalen deuren met glas geven je kantoor een open en ruimtelijk gevoel. Er wordt namelijk veel licht doorgelaten en je kunt erdoorheen kijken. Door te kiezen voor stalen deuren zie je dat er direct een ruimer geheel ontstaat. Andere deuren maken een ruimte snel hokkerig. Een groot voordeel van stalen deuren is dat deze zo goed als onderhoudsvrij zijn. Je hoeft ze alleen af en toe af te nemen met een stofdoek. 

Stalen dossierkasten 

Dossierkasten heb je nodig op kantoor, en met een stalen exemplaren zorg je voor echte blikvangers. Staal laat zich uitstekend combineren met vele materialen en komt daardoor mooi tot zijn recht in ieder kantoorinterieur. Zo staan stalen dossierkasten mooi in een strak en modern kantoorinterieur, maar zien ze er ook mooi uit in een kantoor in Scandinavische stijl. Een deskundig metaalbedrijf kan voldoen aan al jouw wensen en voorwerpen van metaal op maat maken. Dit is erg handig als je bijvoorbeeld een loze kantoorruimte hebt die je op het moment niet benut. 

Vergadertafel met stalen frame

Vergadertafels met een stalen frame zijn er in allerlei soorten, afmetingen en kleuren. Je kunt het onderstel blank laten lakken of voor iedere andere kleur kiezen. De stalen poten staan mooi in combinatie met een houten of marmeren blad. Vaak worden de bladen voorzien van stalen spanten, bladdragers en een bladtraverse om te voorkomen dat de tafel kromtrekt. Eventueel kun je zelfs kiezen voor een verrijdbare vergadertafel. Dankzij de wielen kun je deze gemakkelijk verplaatsen. Dit is erg praktisch als je soms wat extra zitplekken nodig hebt in de vergaderruimte. 


Stoelen van staal 

Stalen stoelen zitten verrassend comfortabel. Combineer ze met zachte kussentjes in een kleur die mooi aansluit bij de rest van het interieur of ga voor een stoel die staal combineert met hout.

Staal en RVS in het kantoorinterieur vormen ook een mooie aanvulling op elkaar. Door goed na te denken over de inrichting van het kantoor maak je hier een prettige en rustige werkplek van.