Aandachtspunten bij aanschaf van bureaustoelen voor op kantoor

bureaustoelen

De waarde van een goede bureaustoel op kantoor vergeten veel mensen, maar zonder een goede bureaustoel is de kans aanwezig dat je lichamelijke klachten ontwikkelt als je dagelijks veel tijd doorbrengt achter een bureau. Er zijn daarom enkele belangrijke aandachtspunten waar je rekening mee dient te houden bij aanschaf van bureaustoelen voor op kantoor of je thuiswerkplek.

Verstelbaarheid

Bij een bureaustoel is het erg belangrijk dat de stoel op een aantal essentiële punten verstelbaar is en dus volledig kan worden aangepast naar de juiste houding voor jouw lichaam. Denk hierbij aan het kunnen verstellen van de armleuningen, hoogte, rugsteun en lendensteun.

Ergonomie

Bij een ergonomische bureaustoel kies je eigenlijk simpelweg een bureaustoel die je zo in kunt stellen dat deze perfect op maat naar jouw lichaam versteld kan worden. Op deze manier is de kans het kleinste dat je lichamelijk ongemak oploopt als je veel tijd doorbrengt achter een bureau.

EU normen

Er zijn enkele normen zoals de NPR1813 Nederlandse norm en de NEN-EN1335 Europese norm die ervoor zorgen dat je een stevige bureaustoel koopt, met een stevig en comfortabel zitvlak, met verstelbare onderdelen als je een bureaustoel met één of beide keurmerken koopt. De kans is dan het grootst dat je de stoel goed kunt instellen, zodat je op de juiste manier je lichaam kunt laten ondersteunen door de bureaustoel tijdens je werkdag thuis of op kantoor. Een Herman Miller Aeron is een kwalitatief goede bureaustoel die je prima kunt testen in een bureaustoelenwinkel om te kijken of deze stoelsoort wat voor je is.

Reserve onderdelen

Kies voor een ergonomische bureaustoel waarvoor ook reserve onderdelen verkrijgbaar zijn. Als je bureaustoel dan na de garantie kapot gaat of slijt op bepaalde onderdelen, dan kun je deze vervangen zonder dat je een geheel nieuwe bureaustoel aan hoeft te schaffen. Bij een bureaustoelenwinkel in Amsterdam kun je dan ook gelijk proberen welke stoel het beste zit.

Kwaliteit

Kijk goed naar het frame van de bureaustoel. Is deze van staal of kunststof? Zeker als je wat zwaarder bent of veel tijd op de bureaustoel doorbrengt is het van belang om een kwalitatief hoogwaardige bureaustoel aan te schaffen die jaren meegaat. Een goede ergonomische bureaustoel is duur, maar gaat erg lang mee. De kans is ook groot als je de bureaustoel moet bestellen voor kantoor of voor je thuiswerkplek dat je werkgever geheel of deels de kosten voor een nieuwe bureaustoel vergoed. Vraag dit goed na bij de HR afdeling, vaak zal een werkgever je hierin zeker helpen.