Divergeertechnieken: wat zijn het en hoe kan Tijdwinst.com jou helpen?

Als je regelmatig in teamverband werkt, ben je vast wel eens in aanraking gekomen met divergeertechnieken. Maar wat zijn deze technieken precies en hoe kunnen ze je helpen om meer uit je team te halen? In dit artikel leggen we het uit en laten we zien hoe tijdwinst.com je kan helpen om deze technieken toe te passen.

Wat zijn divergeertechnieken?

divergeertechnieken zijn technieken die gebruikt worden om ideeën te genereren. Het doel is om zoveel mogelijk ideeën te bedenken zonder te oordelen of te evalueren. Op deze manier kun je tot nieuwe inzichten komen en creatieve oplossingen bedenken. divergeertechnieken worden vaak gebruikt in brainstormsessies, maar kunnen ook in andere situaties toegepast worden.

Verschillende divergeertechnieken

Er zijn verschillende divergeertechnieken, waaronder de 6-3-5 methode, brainwriting en SCAMPER. Bij de 6-3-5 methode schrijft elk teamlid zes ideeën op een formulier en geeft dit door aan een andere deelnemer, die er drie nieuwe ideeën aan toevoegt. Dit gaat zo door totdat er vijfentwintig ideeën zijn verzameld. Bij brainwriting schrijft elk teamlid ideeën op een papiertje en geeft dit door aan een ander. Deze persoon voegt er weer nieuwe ideeën aan toe en geeft het papiertje door aan een volgende deelnemer. Bij SCAMPER worden bestaande producten of processen op zeven verschillende manieren bekeken, namelijk: Substitute, Combine, Adapt, Modify, Put to another use, Eliminate en Reverse.

Hoe kan tijdwinst.com helpen?

tijdwinst.com is een bedrijf dat gespecialiseerd is in time management en productiviteit. Ze bieden verschillende trainingen en workshops aan, waaronder de workshop “Ideeën bedenken met divergeertechnieken”. Tijdens deze workshop leer je verschillende divergeertechnieken en hoe je deze kunt toepassen in jouw team. Ook leer je hoe je ervoor zorgt dat iedereen in het team betrokken blijft en dat alle ideeën gehoord worden.

Daarnaast biedt tijdwinst.com ook individuele coaching aan op het gebied van time management. Zo kun je leren hoe je efficiënter kunt werken en meer gedaan kunt krijgen in minder tijd. Door deze coaching kun je niet alleen meer tijd besparen, maar ook meer rust in je hoofd creëren.

Conclusie

divergeertechnieken zijn een waardevol instrument om ideeën te genereren en creativiteit te stimuleren. Door gebruik te maken van deze technieken kun je nieuwe inzichten krijgen en creatieve oplossingen bedenken. tijdwinst.com biedt verschillende workshops en coaching aan om deze technieken toe te passen en je productiviteit te verhogen. Wil je meer weten over divergeertechnieken en hoe tijdwinst.com je hierbij kan helpen? Neem dan eens een kijkje op hun website.