Eenvoudig zelf een loods bouwen in 3 stappen

Eenvoudig zelf een loods bouwen in 3 stappen

Hoe je zelf een loods bouwt in 3 stappen

Als u een eigen bedrijf heeft, herkent u vast het probleem dat u te weinig opslagruimte hebt. En dat is natuurlijk ontzettend vervelend. Want waar laat u alles dan? U kunt het ook moeilijk op straat neerzetten. Een manier om eenvoudig meer opslagruimte te creëren, is door een loods te bouwen. Een loods bouwen is tegenwoordig door iedereen te doen, want u kunt ze krijgen in de vorm van een handig bouwpakket. Met dit bouwpakket is uw loods in een mum van tijd klaar! En al helemaal als u de volgende 3 stappen volgt.

Begin met de plaatsing van de schaalconstructie

De eerste stap van het bouwen van uw loods is het plaatsen van de schaalconstructie, ook wel staalframe genoemd. Het staalframe bestaat uit koudgewalste C-profielen. In deze C-profielen kunnen alle nodige bewerkingen gemaakt worden, zoals het verwerken van schroefgaten en het doorvoeren van boutverbindingen. De C-profielen worden vervolgens tot prefab elementen in elkaar gezet, die uitgeleverd worden als bouwpakket. Deze zet u zelf aan elkaar en monteert u tot een sterke, stevige en duurzame constructie waar u nog lang van kunt genieten. De montageplaten, bevestigingsmiddelen en betonschroeven worden bij het bouwpakket geleverd. Zo is zelf een loods bouwen heel eenvoudig.

Werk de wanden af

Het staalframe heeft nauwelijks krimp- of rekscheuren. Hierdoor is het mogelijk om direct na de plaatsing van de schaalconstructie de wanden af te werken. Als u zelf de loods gaat bouwen kunt u dus uitgaan van een snelle bouwtijd.

Plaats de dak- en gevelbeplating

Natuurlijk moet ook de dak- en gevelbeplating geplaatst worden. Als u dat heeft gedaan, is uw loods helemaal af. Nu kunt u uw zelfgebouwde loods als opslagruimte gebruiken! Vond u dit een leuk artikel? En bent u benieuwd naar meer? Klik dan hier en bekijk ons blogoverzicht