Heb ik een advocaat bij een bedrijfsongeval nodig?

Heb ik een advocaat bij een bedrijfsongeval nodig?

Wat doet een advocaat bij een bedrijfsongeval?

Heeft u een bedrijfsongeval gehad? Bijvoorbeeld doordat u met gevaarlijke machines werkt of omdat u tijdens uw werk van een grote hoogte bent gevallen? In vrijwel alle bedrijfsongevallen die op een werkvloer plaatsvinden, is de werkgever verantwoordelijk voor de opgelopen schade. En deze werkgeversaansprakelijkheid gaat ver. Zo heeft de werkgever een vergaande zorgplicht. Bij een ongeval zal al snel sprake zijn van een schending van die zorgplicht. Daarom kunt u bij een bedrijfsongeval het beste direct een advocaat inschakelen. Wij vertellen u wat een advocaat voor u kan doen.

Juridische hulp bij een bedrijfsongeval

Een advocaat kan bij een bedrijfsongeval nagaan of uw werkgever al zijn plichten is nagekomen. Uw werkgever had bijvoorbeeld voor een veilige omgeving moeten zorgen, net als voor verantwoorde materialen en duidelijke (werk)instructies. Als de werkgever hier niet aan heeft voldaan, is deze verantwoordelijk voor de schade die u heeft opgelopen. Een advocaat kan u dus bijstaan met juridische hulp. U heeft natuurlijk al genoeg aan uw hoofd, dus dat is een zorg minder.

Schadevergoeding

Een advocaat kan bij een bedrijfsongeval onderhandelen met de werkgever over de schadevergoeding, het smartengeld of een voorschot. Indien nodig kan er een medisch adviseur ingeschakeld worden die de schade van het bedrijfsongeval vaststelt. Mocht u door een bedrijfsongeval problemen krijgen met het UWV over uitkeringen of re-integratie, dan kan in deze gevallen ook de werkgeversaansprakelijkheid gelden. Het is dus zeker aan te raden om een advocaat in te schakelen, want deze kan u hier uitstekend bij helpen. De advocaat weet namelijk exact wat er wel en niet onder de werkgeversaansprakelijkheid valt en waar u als slachtoffer recht op heeft. Wilt u weten waar u zich kunt melden als u een ongeval als voetganger heeft gehad? Lees dan dit blog.