HR trends voor 2022

pre employment screening

Op het gebied van HR verandert er elk jaar weer een hele hoop. Je moet daarom goed op hoogte blijven van de nieuwste trends & ontwikkelingen op dit gebied. Om je op weg te helpen in het nieuwe jaar hebben we een aantal trends voor 2022 op een rijtje gezet.

Digitalisering zet door

Dit is natuurlijk geen nieuwe trend, maar hij blijft zich wel ontwikkelen. Dit heeft veel voordelen, maar ook valkuilen. Zorg er daarom voor dat je hierop als bedrijf bent voorbereid. Voordelen die het met zich mee kan brengen is bijvoorbeeld de pre employment screening, die door de digitale mogelijkheden veel makkelijker is uit te voeren.

Pre employment screening gaat zelfs vrijwel geheel digitaal tegenwoordig. Daarnaast heb je ook te maken met het hybride werken, een combinatie van thuiswerken en op kantoor. Ook dit zal een belangrijk thema blijven.

pre employment screening

Focus op mentale gezondheid

De focus op mentale gezondheid is er in de samenleving al steeds meer. Veel mensen krijgen te maken met bijvoorbeeld een depressie, of een burn out. Zeker de laatste is natuurlijk werk gerelateerd, en dus schuilt er ook een taak voor werkgevers. Continu blijven luisteren en duurzaam werkgeverschap zijn daarom belangrijker dan ooit.

De krappe arbeidsmarkt

De krapte op de arbeidsmarkt is natuurlijk niet nieuw. Het blijft echter een zeer belangrijk thema voor HR afdeling. De slag om talent is zwaar, maar ook intern is het oppassen. Medewerkers worden vaak benaderd door andere bedrijven, en dus is tevredenheid onder werknemers nog belangrijker. Mocht een werknemer dan toch vertrekken, is het belangrijk om het gesprek hiermee aan te gaan. Waarom kiest deze voor een andere uitdaging en wat kun je als werkgever verbeteren?

Diversiteit, inclusiviteit en saamhorigheid op de werkvloer

Deze thema’s spelen in de samenleving een hele belangrijke rol. Het is daarom ook voor werkgevers belangrijk om hier aandacht aan te schenken. Ga het gesprek hierover aan met medewerkers, zorg ervoor dat iedereen zich gehoord en op zijn gemak voelt. En hou je actief bezig met deze onderwerpen. Het is een eis van de tegenwoordige tijd om hier actief mee bezig te zijn, en dat doet nog lang niet elk bedrijf.