Kiezen van een lasapparaat

Migatronic

Als professional of voor je hobby uit te oefenen kun je gebruik maken van een lasapparaat, wil je bijvoorbeeld een auto restaureren dan kun je niet onder een lasapparaat van Migatronic heen. Maar ook kunstenaars kunnen gebruik maken van een apparaat om metalen kunstwerken aan elkaar te verbinden. Als eerste moet je nadenken welke materialen je ermee gaat lassen voordat je een goede keuze kunt maken, of het voor de hobby is of voor je werk dat maakt niet veel verschil. Bij lastechniekrijnmond.nl heb je verschillende soorten apparaten om te lassen. 

Migatronic

Wat voor lasapparaten zijn er?

Wanneer we spreken over lassen, hebben we het over twee objecten die we een willen laten worden. Door middel van hoge temperaturen en elektrische stroom worden deze samengesmolten. Afhankelijk van het project, de locatie en het materiaal heeft Migatronic verschillende lasapparaten in het assortiment. Om je werkzaamheden perfect uit te kunnen voeren is een goed apparaat onmisbaar. Veel klussers maken gebruik van een lasapparaat met een beklede elektrode om te leren lassen. Niet ieder materiaal kan worden gebruikt voor alle werkzaamheden, zo kun je aluminium niet gebruiken om gewoon staal te lassen en omgekeerd. 

Ga altijd veilig te werk

Wanneer je gebruik wilt maken van een Migatronic lasapparaat, moet je bewust zijn van de gevaren die het met zich mee kan brengen. Wanneer je nog nooit hebt gelast, is het verstandig om advies te vragen aan een professional. De medewerkers van lastechniekrijnmond.nl kunnen je ook alles vertellen over het lasproces en wat erbij komt kijken, zorg altijd dat je goed beschermt bent en de juiste uitrusting draagt. Het dragen van handschoenen en beschermende kleding is van essentieel belang, om geen verwondingen op te lopen tijdens het lassen. Misschien nog wel het belangrijkste is een lashelm, die de schadelijke stralen tegenhoudt wanneer je aan het lassen bent.