Moet je een Magento webshop laten bouwen?

Als je een webwinkel wilt beginnen, dan moet je natuurlijk een website bouwen. Een Magento webshop is dan een goed idee. Dit is software die speciaal ontwikkeld is voor het bouwen van webwinkels en het is wereldwijd een van de meest gebruikte systemen hiervoor. Bij de start van een onderneming is het altijd de vraag: wat doe ik zelf en wat besteed ik uit? Je Magento webshop bouwen zou je zelf kunnen doen, er zijn genoeg tutorials voor handen. Toch is het beter om dit uit te besteden, bijvoorbeeld aan de specialisten van Creative CT. Dan ben je verzekerd van een goed werkende shop!

Bouwen van een Magento webshop

Zoals gezegd zijn er online veel tutorials te vinden met daarin uitgebreide uitleg over het bouwen van een Magento webshop. Het hele systeem is, vergeleken met andere systemen op dit gebied, relatief eenvoudig en dus zou je er ook zelf mee aan de slag kunnen gaan. Toch raden we dit niet aan, het heeft namelijk duidelijk voordelen als je dit uitbesteedt:

  • je houdt meer tijd over voor andere zaken
  • je site krijgt een professionele uitstraling
  • je shop is beter vindbaar in zoekmachines
  • er kunnen meer extensies geïntegreerd worden

Als startende ondernemer probeer je vaak zo veel mogelijk geld te besparen door veel zelf te doen, maar soms is het beter om iets juist wel uit te besteden. Dat is echt het geval bij het bouwen van een Magento webshop. In de eerste plaats omdat je hiermee veel tijd bespaart. Zou je dit zelf doen, dan zou je je eerst in moeten lezen over het onderwerp en je zou diverse tutorials moeten bekijken. En dan nog zal het resultaat nooit zo professioneel worden als wanneer je het uitbesteedt aan specialisten op dit gebied. Professionaliteit is wel van belang, niet alleen omdat je zeker wilt weten dat alles goed werkt, maar ook om klanten binnen te halen. Een Magento webshop kun je dus beter laten bouwen.

Goede start

Laat jij je Magento webshop bouwen door Creative CT, dan is deze bijvoorbeeld beter te vinden in zoekmachines dan wanneer je de site zelf gebouwd zou hebben. Een goede vindbaarheid is van groot belang, want dat is immers een belangrijke manier om nieuwe klanten binnen te halen. Je wilt een positie in de bovenste zoekresultaten, aangezien niemand ver naar beneden scrolt. Daarnaast is het inschakelen van de professionals van Creative CT ook een goed idee om gebruik te kunnen maken van de vele extensies. Zij kunnen dit gemakkelijk integreren in jouw Magento webshop, terwijl het voor jouzelf lastig zou zijn om dit toe te voegen. En zo zitten er nog veel meer voordelen aan het uitbesteden van het bouwen van de webwinkel. Ga er dus niet zelf mee aan de slag, maar laat de professionals van Creative CT dit doen. Zij zullen de website helemaal voor jou klaar maken en jij kunt vervolgens het beheer, zoals het toevoegen van nieuwe artikelen, prima zelf doen. Dat is namelijk een groot voordeel van een Magento webshop, het beheer is zo eenvoudig dat je daar geen professionals voor nodig hebt!