Payroll Werknemers

Payroll voor werknemers

Werknemers en payroll

In het geval van payroll, ligt de nadruk vaak op de verschillende voordelen voor werkgevers. Dat payroll voor werkgevers inderdaad veel voordelen heeft, is natuurlijk een waarheid als een huis. Gelukkig biedt een payroll constructie voor werknemers ook veel fijne voordelen. Daarom vertellen we je in dit blog alles wat je moet weten over payroll en de fijne voordelen ervan voor jou als werknemer.

Payroll: wat is het?

Met het inhuren van een payrollbedrijf, geeft jouw werkgever het juridisch werkgeverschap uit handen. Het payrollbedrijf is vanaf dat moment verantwoordelijk voor alle risico’s en voor jouw loon en de arbo-, en personeelsadministratie. Dit biedt e baas veel voordelen, omdat hij of zij zich dan niet meer druk hoeft te maken om jouw loon en andere administratieve taken. Dit geeft jouw baas weer meer tijd om zich te richten op het daadwerkelijk runnen van het bedrijf. Gelukkig heeft payroll voor jou als werknemer ook de nodige voordelen.

Salarisbetaling

Heeft jouw baas een payrollbedrijf ingeschakeld. Dan ben jij vanaf dat moment altijd zeker van een tijdige en correcte uitbetaling van je salaris. Het regelen van een degelijke personeelsadministratie is namelijk hun core-business. Hiermee heb jij als werknemer weer meer rust in je hoofd.

Zekerheid

In het geval van een payrollconstructie, geeft dit zowel jouw baas als jou veel zekerheid. Dit komt doordat jij in dit geval recht hebt op doorbetaling van loon bij ziekte, vakantiedagen en collectie (sociale) verzekeringen.

Gelijke loon

Als jouw bedrijf een payrollbedrijf heeft ingeschakeld, wordt ervoor gezorgd dat elke medewerker wordt betaald volgens (ABU- of NBBU-)cao. Het fijne van deze cao’s is dat deze de inlenersbeloning gebruiken. Dit houdt in dat de payrollmedewerker hetzelfde loon krijgt als jij als werknemer van het inlenende bedrijf.

Meer informatie

Een uitstekend payroll bedrijf is dus niet alleen handig en voordelig voor werkgevers, maar ook voor jou als werknemer. Heb je nog vragen naar aanleiding van ons artikel? Stel deze dan gerust via ons contactformulier.