Relatiegeschenken

8912_735927_2Drie redenen waarom jij je relaties moet verwennen met relatiegeschenken
Als je zakelijke relaties hebt, wil je deze natuurlijk graag houden. Zakelijke relaties kunnen je namelijk niet alleen financiële hulp bieden, maar ook andere vormen van ondersteuning aanbieden waar je als ondernemer zeker behoefte aan hebt. Om ervoor te zorgen dat zakelijke relaties ook zakelijke relaties blijven, wordt aangeraden om hen geschenken te geven. Meer over het geven van geschenken en waarom ook jij dit moet doen, lees je in dit artikel.

image 45278_RICO_SOLID_orange copy (1)

Zakelijke relaties willen waardering
Een eerste goede reden om zakelijke relaties geschenken te geven, is om hen te bedanken vpor hun ondersteuning, inzet of (financiële) hulp. Jouw zakelijke relaties hebben tijd gestoken in jou en je bedrijf, dus het is zeker gepast om hier een bedankje voor te geven. En je geeft niet alleen een bedankje om attent te zijn, maar natuurlijk ook omdat je hoopt dat dit relatiegeschenk hen overtuigt je nog een keer te helpen.

Een relatie opbouwen
Daarnaast is het verstandig om zakelijke relaties een geschenk te geven om een relatie op te bouwen. Een relatie is geven en nemen, dus als ondernemer moet je niet alleen ‘nemen’, maar ook eens ‘geven’. Op deze manier bouw je namelijk een sterke relatie op, die jarenlang voort kan duren.

Maak subtiel reclame

Tot slot is het geven van relatie geschenken een subtiele manier om reclame te maken voor je bedrijf. Relatiegeschenken bevatten namelijk altijd een logo of bedrijfsnaam, waardoor deze geschenken ook zeker als promotiemiddel gezien kunnen worden, een onderdeel van relatiegeschenken.