Slim project planningsysteem: niet meer weg te denken

project planningsyssteem

Op het moment dat je een project uit gaat voeren, moet je kunnen aangeven wanneer je denkt dat het project gereed is. Met een projectplanning kun je die vraag beantwoorden en daarnaast wordt het inzichtelijk hoeveel uren je nodig hebt van ieder teamlid om het beoogde resultaat te behalen. Een slim project planningsysteem is hierbij onmisbaar. Zo weet ieder teamlid hoe het ervoor staat met het project en kunnen mensen op afstand met elkaar samenwerken.

Projectplanning: de voordelen

Jouw projectplanning maakt inzichtelijk hoeveel tijd nodig is in dagen, weken of maanden om het project af te ronden. Zo zie je waar nog wat speelruimte zit en welke verschillende activiteiten met elkaar te maken hebben. Zo kan het zijn dat je eerst het ene afgerond moet hebben voordat je verder kan met een volgend onderdeel op de planning, terwijl er ook bepaalde zaken zijn die je naast elkaar uit kunt voeren voor een sneller resultaat. 

Voordat je aan de slag gaat met de planning, valt het aan te raden om een brainstorm sessie te houden met je projectteam. Tijdens deze brainstorm leg je de basis voor de planning en brengen jullie alle activiteiten in beeld die nodig zijn om het projectresultaat te behalen. Maak een plan van aanpak en interview indien nodig deskundigen die al eens een vergelijkbaar project hebben uitgevoerd.

Realistische projectplanning

Bij het maken van een projectplanning dien je met allerlei zaken rekening te houden. Zorg ervoor dat je niet al te optimistisch bent in het opstellen van de planning, want soms kom je voor verrassingen te staan. Houd rekening met alle benodigde activiteiten die uitgevoerd moeten worden en bouw hier genoeg ruimte voor in. Zo stel je een realistische planning op. Door gebruik te maken van de juiste bedrijfssoftware voorkom je dat je fouten in de planning over het hoofd ziet. Laat altijd meerdere personen naar de planning kijken en voorkom dat jouw team uitgaat van aannames die niet getoetst zijn.

Slim project planningsysteem

Met een slim project planningsysteem stel jij gemakkelijk een sluitende en realistische planning op. Het prettige van deze bedrijfssoftware is dat alle teamleden toegang krijgen tot de planning en hierdoor altijd in real-time op de hoogte zijn van de vorderingen binnen het project. Zeker nu er steeds meer medewerkers vanuit huis werken is het belangrijk om met de juiste software te werken. Het implementeren van een slim project planningsysteem zorgt ervoor dat er gemakkelijk op afstand samengewerkt kan worden.