Verhoog de veiligheid op het laadperron met deze tips

Ben jij in het bezit van een transportbedrijf of komen er bij jouw bedrijf vaak grote vrachtwagens laden en lossen? Dan is jouw bedrijfspand vast voorzien van een of meerdere laadperrons. Dit zijn grote plaatsen tegen of in een gebouw, waar een vrachtwagen tegenaan kan parkeren om te laden of lossen. Uiteraard wil je dat er niets gebeurt en gaat veiligheid boven alles, maar hoe verhoog je de veiligheid op het laadperron? Hieronder geven wij tips om de veiligheid eenvoudig te verhogen.

Plaats stoplichten of borden met symbolen

Is het bij de laadperrons bij jullie bedrijf soms een drukte van belang? Dan zit een ongeluk in een klein hoekje. Voorkom dat een chauffeur tijdens het laden- en lossen alweer begint te rijden door het plaatsen van stoplichten. Je wilt uiteraard voorkomen dat een medewerker gewond raakt tijdens het laden- en lossen omdat een chauffeur per ongeluk weg rijdt. Door het plaatsen van stoplichten en borden met symbolen wijs je de medewerkers nogmaals op de veiligheidseisen en zorg je dat ze scherp blijven. Bij Dockequipment.eu vind je diverse veiligheidsoplossingen voor op het laadperron.

Kies voor veiligheidsinstructies in meerdere talen

Vooral bij internationale bedrijven komen dagelijks tientallen chauffeurs uit heel Europa langs om hun goederen te laden- en lossen. Deze chauffeurs zijn de Nederlandse taal niet allemaal machtig. Ook kan het voorkomen dat je eigen medewerkers moeite hebben met de taal. Door veiligheidswaarschuwingen in symboolvorm te plaatsen en in meerdere talen, voorkom je ongelukken door een taalbarrière of een chauffeur die te vroeg weg rijdt omdat hij de veiligheidsinstructies niet goed kan lezen.

Verhoog de veiligheid met een dock leveller

Tussen de vrachtwagen en het laadperron bevindt zich vrijwel altijd een hoogteverschil. Medewerkers die goederen in- en uitladen moeten dan ook goed opletten dat ze zich niet bezeren of gewond raken door hier tussen te vallen. Door het plaatsen van een dock leveller voorkom je dat een medewerker bij onoplettendheid gewond kan raken door beknelling of een val van het laadperron. Een dock leveller zorgt ervoor dat de afstand tussen de vrachtwagen en het laadperron overbrugd wordt door een soort plaat of verlengd stuk laadperron, vaak gemaakt van verzinkt staal, te plaatsen.