Waar kan ik terecht met mijn slaapproblemen?

Ben je op zoek naar een gespecialiseerde slaapkliniek? Via ruysdaelslaapkliniek.nl kun je een aanvraag indienen voor een diagnose. Voordat je langsgaat bij de kliniek kun je een test doen. Met behulp van deze test kunnen de resultaten besproken worden tijdens de eerste behandeling. Dit zorgt voor een efficiënte en servicegerichte werkwijze. De slaapklinieken zijn in Nederland op verschillende locaties als Amsterdam, Den Haag, Oisterwijk en Hilversum te vinden. Het is ook mogelijk om via deze website de meest actuele nieuws te volgen met betrekking tot slaapklachten. Zo blijf je continu op de hoogte van de nieuwe ontwikkelingen.

Speciale behandeling voor je slaapapneu

Met behulp van een slaapapneu behandeling kunnen de klachten dalen of zelfs verdwijnen. Het is onverstandig om af te wachten totdat de klachten voorbij zijn. Integendeel de klachten kunnen toenemen en dit zal ook de dagelijkse werkzaamheden belemmeren. De invloed is enorm, want vanwege de ademhalingsproblemen daalt de zuurstofgehalte in het bloed. Dit betekent dat de hersenen, bloed en de organen in het lichaam minder zuurstof krijgen dan normaal. Dit kan schadelijk zijn voor je hersenen, voor het hart- en vaatstelsel. Daarnaast kan het ook vermoeidheid en slaperigheid opleveren. Er is dan sprake van een concentratieverlies en vergeetachtigheid.

Verschillende soorten slaapapneu

Er zijn twee verschillende soorten slaapapneus. De meest voorkomende slaapapneu is de OSA en dit staat voor Obstructief Slaap Apneu. De minst voorkomende slaapapneu is de CSA en dit staat voor Centraal Slaap Apneu. De symptomen lijken op elkaar, maar is wel degelijk een verschil. De klachten komen vooral voor bij ouderen die last hebben van hartfalen, neurologische spierziekten en herseninfarct. Maar ook gezonde jongeren hebben hier last van. Vooral in de beginfase wordt het aangeraden om meteen een ervaren slaapkliniek te contacteren. Hoe sneller een behandeling start, hoe sneller de klachten zullen verminderen of zelfs verdwijnen.