Waarom de Spinalis Spider de perfecte ergonomische bureaustoel is

Bureaustoelen

Wie heeft er niet al eens een lange dag op kantoor doorgebracht? En misschien heb je al gemerkt dat zitten op een gewone bureaustoel vermoeiend kan zijn voor je rug. Doordat we vaak te veel zitten en te weinig bewegen, krijgen veel mensen last van rug- en nekklachten. Gelukkig bestaan er ergonomische bureaustoelen om onze gezondheid op kantoor te bevorderen. In deze blog zal ik het hebben over de Spinalis Spider, een innovatieve ergonomische bureaustoel die de laatste jaren heel wat populariteit heeft verdiend.

Wat is de Spinalis Spider?

De Spinalis Spider is een ergonomische bureaustoel die de natuurlijke beweging van je ruggengraat ondersteunt. De stoel is ontworpen om het onbewuste bewegen van je lichaam na te bootsen terwijl je zit. Het belangrijkste verschil met een gewone bureaustoel is dat de Spinalis Spider een "bewegingssysteem" heeft dat ervoor zorgt dat je lichaam nooit lang in dezelfde houding blijft staan. Dit vermindert de druk op je rug en stimuleert een gezonde bloedsomloop.

Hoe werkt de Spinalis Spider?

De Spinalis Spider is uitgerust met een gepatenteerd mechanisme dat bestaat uit enkele metalen, veerbelaste kogels. Het mechanisme maakt het mogelijk om te schommelen en te wiebelen terwijl je zit. Op die manier ben je voortdurend in beweging, zelfs wanneer je niet fysiek actief bent. Het is belangrijk om te benadrukken dat de stoel niet bedoeld is om volledig mee rond te bewegen, maar om de opspringende beweging van de rug te ondersteunen. Dit activeert verschillende spiergroepen en helpt om de spanning op je rug te verminderen.

Wat zijn de voordelen van de Spinalis Spider?

De voordelen van de Spinalis Spider zijn talrijk. Door het bewegingssysteem krijg je meer voordelen dan bij een gewone bureaustoel. Ten eerste kan de stoel rugklachten helpen voorkomen en verlichten. De Scopie-behandeling aan je ruggewervel is een ontspannende ervaring waardoor rugproblemen geleidelijk zullen verminderen waardoor de stoel perfect is voor mensen met een zittend beroep of rugklachten. Ten tweede verbetert de stoel de bloedsomloop en vermindert hij de druk op de wervelkolom en tussenwervelschijven. Dit kan leiden tot minder pijn en vermoeidheid. Tot slot is de Spinalis Spider ook goed voor de mobiliteit van je bekken en nekwervels.

Hoe kies je de juiste Spinalis Spider?

Als je overweegt om een Spinalis Spider te kopen, dan is het belangrijk om te kiezen voor een model dat past bij je behoeften. Er zijn verschillende modellen verkrijgbaar, elk met hun eigen kenmerken en voordelen. De Spider Base is de klassieke versie van de stoel en biedt de beste prijs-kwaliteitverhouding. De Spider Smart heeft een slankere look en is geschikt voor een moderne werkplek. De Spider Medic is bedoeld voor mensen met ernstige rugklachten. Het is belangrijk om de juiste versie te kiezen afhankelijk van je behoeften zodat het maximale uit de stoel kan worden gehaald.