Wat voor een lamp?

Heb je een nieuw huis gekocht of wil je de inrichting in je huis compleet omgooien met nieuwe meubels. Bij elk huis heb je natuurlijk lampen nodig. Maar wat voor een lamp heb je precies nodig? Dit licht er helemaal aan waar je hem wil neerzetten en waar je hem voor wil gebruiken. Je zet een vloerlamp bijvoorbeeld niet midden in de kamer. Een vloerlamp zet je meestal in de hoek van de kamer neer naast de bank of een stoel. In deze hoek staat meestal toch niks dus die plek kun je mooi gebruiken voor een lamp. Een mooie vloerlamp om in de hoek te zetten is de booglamp. Deze lamp is ook nog eens erg functioneel. Door de booglamp rijkt het licht iets verder waar je hem naar toe wijst. ’s Ochtends kun je dus lekker je krantje op de bank lezen met voldoende licht.

Leeslamp

In het voorbeeld hierboven gebruik je de booglamp eigenlijk als een soort leeslamp. In principe kun je een leeslamp eigenlijk een leeslamp noemen als je hem gebruikt om te lezen. Maar een originele leeslamp is een stuk kleiner. Deze leeslamp gebruik je meestal om op je bureau of nachtkastje te zetten. Hier past geen grote vloerlamp of booglamp. Het hangt er dus vanaf waar je een lamp voor wilt gebruiken.

Booglamp

Als we weer terug gaan naar het voorbeeld van de vloerlamp in de hoek van de kamer. Dit is dus een perfecte plek voor een mooie grote lamp. Welke lamp wil je dan? De vloerlamp of de booglamp. Je kunt zelf kiezen wat je makkelijker vind. En ook qua uiterlijk zal je zelf een keuze moeten maken welke je mooier vindt. Gelukkig zijn er honderden verschillende soorten in allerlei kleuren en maten en stijlen. Er is dus altijd wel iets wat bij je smaak past.