Xbrl Nederland

Ook in Nederland moeten we mee met de tijd en dit betekent delen van informatie online. Het aanleveren van diverse rapporten gebeurt nog niet over het internet maar dit gaat veranderen door xbrl Nederland.

Speciaal voor het delen van financiële informatie is het project van xbrl opgezet. De bedoeling was om een code te ontwikkelen waarmee het delen van financiële informatie makkelijk en veilig werd. Dit is dan ook gelukt met xbrl Nederland. Nu is het delen van financiële informatie over het internet mogelijk.

Bedrijven moeten iedere jaar diverse rapporten aanleveren en dit moet steeds vaker met xbrl Nederland gebeuren. De bedrijven moeten de rapporten dus verplicht aanleveren met xbrl Nederland. Een aantal financiële zijn al sinds de laatste kwartaal van 2016 hiertoe verplicht.

Voor het aanleveren van rapporten in xbrl Nederland hebben ze eerst wel een software nodig. De software voor xbrl Nederland wordt door diverse bedrijven verkocht. Xbrl zelf is alleen de code en software bedrijven hebben hiervoor met de code software ontwikkeld. Door gebruik te maken van de xbrl Nederland software kunnen bedrijven ook geld besparen en dit is uiteindelijk ook de bedoeling. Rapporten moeten efficiënter aangeleverd en behandeld kunnen worden. Dit is dan ook de reden achter het verplichten van het gebruik van xbrl Nederland.