De meest voorkomende beroepen in Rotterdam

Rotterdam is een stad van kansen en groeimogelijkheden. Deze stad telt ontzettend veel organisaties en bedrijven uit verschillende branches. Zeker in de Rotterdamse haven, zijn er genoeg baanmogelijkheden beschikbaar! Zo blijkt ook uit onderzoek dat Rotterdam een hoger aantal jonge starters telt dan elke andere stad in Nederland. Volgens de Kamer van Koophandel is dit wel 40%, terwijl het in de rest van het land 32% is.

Jonge ondernemers

Hoewel er dus hard bewijs is dat de meeste starters in Rotterdam tussen de 25 en 34 jaar zijn, is het niet duidelijk waarom jonge starters juist in Rotterdam actiever zijn, vergeleken met de rest van Nederland. Waarschijnlijk komt dit door de goede opleidingsmogelijkheden, doorgroeimogelijkheden binnen bedrijven én carrièrekansen voor starters.

Soort beroepen

De meeste inschrijvingen van startende ondernemers waren gericht op woning- en kantoorbouw of vrijzinnige beroepen, zoals theater, dans en drama. Natuurlijk is de haven ook een grote bron van beroepen. Hier werken zo’n 180.000 mensen en zeker voor de komende jaren komen er nog steeds meer banen beschikbaar. In het centrum van Rotterdam zijn veel mensen werkzaam in verschillende kantoorpanden. Denk aan grote organisaties als het World Trade Center van Rotterdam en Unilever. Hiernaast vind je veel banken, notarissen en advocatenkantoren. Aan de rand van het centrum vind je weer veel ICT gerelateerde bedrijven zoals online marketing Rotterdam of kleine ondernemers.

Werkloosheid

Ondanks dat Rotterdam genoeg carrièrekansen biedt, zijn er nog steeds mensen die geen werk kunnen vinden. Zeker de overstap van studeren naar werken is voor sommige jongvolwassenen een uitdaging. De meeste bedrijven vragen werknemers met een bepaald aantal jaar ervaring. De stad biedt daarom verschillende beurzen en bijeenkomsten, waarbij werkzoekenden zich kunnen oriënteren en inschrijven bij uitzendbureaus. Zeker via deze manier van netwerken komen zowel jongeren als volwassenen aan een baan.