De voordelen van offshore werken op een rijtje

Heb je de wens om op zee te werken? Dan is offshore werken misschien wel iets voor jou. Er zijn veel verschillende beroepen op zee mogelijk. Het is echter wel belangrijk om er goed over na te denken. Offshore werken is namelijk enorm verschillend vergeleken andere beroepen. Je bent onder andere lang weg van huis. In dit artikel bespreek ik de voordelen van offshore werken. 

Wat is offshore werken?

Offshore werken betekent simpel gezegd werkzaamheden die niet op land worden uitgevoerd. In de meeste gevallen gaat het om werk op zee. Bijvoorbeeld het winnen van aardgas en olie op zee of het bouwen van windmolens op zee. 

Geen diploma nodig

Een van de grootste voordelen van offshore werk is dat je geen diploma nodig hebt. In principe kun je vrijwel meteen aan de slag na het afronden van de middelbare school. Het is echter wel verplicht om een cursus te volgen, namelijk een STCW. Dit is een vierdaagse cursus voor mensen die op zee willen gaan werken. Hierin leer je onder andere overlevingstechnieken en eerste hulp bij ongevallen.

Een goed salaris

Het belangrijkste is natuurlijk dat het werk je leuk lijkt, maar het is niet onbelangrijk dat het ook nog eens goed verdient. Er zijn uiteindelijk maar weinig mensen die ervoor kiezen om offshore te werken. Je bent regelmatig voor een langere periode van huis en je maakt lange werkdagen. Doordat dit veel mensen afschrikken, betalen bedrijven goede salarissen en eventuele bonussen.

Wil je graag een STCW cursus volgen? Dan raad ik het aan om een kijkje te nemen bij fmtc.