Een perscontainer voor jouw bedrijf: dit moet je weten

kunststof bak

Heb je in jouw bedrijf te maken met grote hoeveelheden bedrijfsafval? Dan is een perscontainer huren via Afvalperscontainer.nl een goede optie. Perscontainers helpen je efficiënt afval op te ruimen en kunnen ook kosten besparen als je met grote hoeveelheden te maken hebt. Door de perstechniek kan je het comprimeren en de ruimte die je nodig hebt veel kleiner maken. Daarnaast is minder transport voor afvoeren nodig. 

Hoe werkt het?

Een perscontainer drukt afval samen. Daardoor heeft het een veel kleiner volume. De perscontainer bij Afvalperscontainer.nl kan daardoor helpen om afval op een kleiner oppervlak te bewaren. Dit kan tot wel 4 a 7 keer kleiner worden gemaakt. Het is bovendien zo dat er verschillende soorten op de markt zijn. Je kan de bediening bijvoorbeeld laten automatiseren. Het is daarnaast ook zo dat de systemen van de techniek in de containers kunnen verschillen.

Voor welke afvalstromen is het?

Als het gaat om perscontainers, dan kan je daar bijvoorbeeld restafval, karton en papier, PMD of folieafval in kwijt. Het is soms zelfs mogelijk om containers te kiezen waar deze stromen samen in kunnen. Dat betekent dat de stromen later apart gescheiden worden. Dit kan je dus helpen om het nog gemakkelijker voor je te maken op veel vlakken.

Wat zijn de voordelen?

Het is goed om te kijken naar de voordelen van de perscontainer. Het gaat dan om lage all-in tarieven, bedrijfsafval neemt minder ruimte in beslag, besparing op transportkosten, lek- en geurvrij, geen milieuheffing of toeslag, automatische lediging of op afroep en de container is geschikt voor verschillende soorten stromen.

Welke afmeting en inhoud?

Wil je een perscontainer op jouw terrein? Dan is het belangrijk om eerst naar de afmetingen te kijken. Ook de inhoud speelt een grote rol. Je kan modellen van 10m3 tot 25m3 vinden. Het hangt af van het soort afval hoeveel ervan je dan echt erin kwijt kan. Soms kan je zelfs met een miniperscontainer al heel veel bereiken. Laat een specialist je hierover adviseren. Zo weet je precies wat je nodig hebt en welke mogelijkheden er voor je liggen op dit vlak.