Loopbaancoaching in Rotterdam

Als je in Rotterdam woont en een (nieuwe) baan zoekt dan kan loopbaancoaching misschien iets voor jou betekenen. Heb je al een baan maar ben je daarin niet gelukkig dan kan veranderen van werkgever soms lastig zijn.

Verschillende omstandigheden leiden er soms toe dat mensen er moeite mee hebben om de gewenste baan te realiseren.  Loopbaancoaching in Rotterdam is dan vaak een goede optie.

Redenen voor loopbaancoaching

Er zijn meerdere redenen waarom het een goed idee is een loopbaancoach in te schakelen om passend werk te vinden (of te houden). Soms is er in jouw richting maar een heel beperkt aanbod van werk. Advies zoeken bij een loopbaancoach in Rotterdam kan dan wijs zijn. Bijvoorbeeld over mogelijkheden voor omscholing naar een andere, meer kansrijke richting. 

Mensen vinden het vaak weleens lastig de eigen kwaliteiten en minder sterke punten te bepalen. Loopbaancoaches beschikken vaak over uiteenlopende testen op dit gebied die ze hiervoor kunnen inzetten. Soms heeft iemand moeite zijn werk goed uit te voeren omdat hij persoonlijke belemmeringen ervaart, bijvoorbeeld op het gebied van communicatie, zelfvertrouwen of effectiviteit. Een loopbaancoach in Rotterdam heeft hier veelal ruime ervaring mee en kan jou desgevraagd hulp bieden. Je ziet ook vaak dat iemand al lang niet meer gesolliciteerd heeft. Ondersteuning in het sollicitatieproces wordt dan als grote hulp ervaren.  Op dat gebied kan een loopbaancoach in Rotterdam verschillende workshops en trainingen aanbieden.

Je kunt effectief advies ontvangen over je zelfpresentatie zodat je in een sollicitatiegesprek sterker voor de dag komt. Wat ook maakt dat je wel wat hulp kunt gebruiken, loopbaancoaching heeft veelal een oplossing.

Voor wie past loopbaancoaching?

Op elk moment en voor iedereen die een baan heeft of zoekt kan loopbaancoaching ondersteunend zijn. Bijvoorbeeld voor iemand die net is afgestudeerd en die op zoek is naar zijn eerste “echte” baan en daar ondersteuning bij nodig heeft. Maar natuurlijk ook als je al langer aan het werk bent kan loopbaancoaching bijdragen aan een juiste vervolgstap in je werk. Daarnaast kan loopbaancoaching vaak van meerwaarde zijn voor startende ondernemers die hun bedrijf op poten aan het zetten zijn.

Wat levert loopbaancoaching op?

Je kunt loopbaancoaching inzetten voor ondersteuning bij de volgende onderwerpen:

•                 Zelfkennis verkrijgen en welk werk echt bij je past helder krijgen

•                 Je kwaliteiten en talenten helder krijgen (en ontwikkelen)

•                 Inzicht krijgen in wat jij belangrijk vind en wat je motiveert in werk

•                 Coaching als je problemen ervaart in je huidige baan

•                 Je arbeidsmarkt helder voor ogen krijgen

•                 Ondersteuning in jouw gehele sollicitatieproces

•                 Energie en motivatie om actief aan je loopbaan te werken

Zoek je loopbaancoaching?: Informeer dan bij goede loopbaancoach in Rotterdam!