Optimalisatie transport & logistiek

Transport wordt beschouwd als de kern van de toeleveringsketen vanwege de enorme hoeveelheid beslissende processen die eruit voortvloeien – overdracht, levering en distributie; en voor de concurrentiefactoren die het beïnvloedt – de kosten van logistiek en klantenservice.

Transport Management Systeem

We kunnen dit complexe proces vereenvoudigen met een Transport Management Systeem (TMS), dat het verzamelen, opslaan, verwerken en verspreiden van informatie met betrekking tot het transport van producten efficiënter en efficiënter maakt. Een TMS kan worden beheerd door de bedrijven zelf of door leveranciers van logistieke diensten. Er zijn momenteel TMS-platforms die verschillende transportbedrijven met elkaar vergelijken om erachter te komen welke het beste is voor elke lading en zo klanten de beste service voor de beste prijs te garanderen. De belangrijkste functie van een TMS is het optimaliseren van de werking en administratie van goederenvervoer in de verschillende modi: land, zee, lucht, FTL, pakketten en andere. Gewoonlijk maakt een TMS deel uit van een reeks speciale technologiesystemen voor toeleveringsketens die kunnen worden geïntegreerd in andere ERP’s (Enterprise Resource Planning), WMS’en (Warehouse Management System), FMS’en (Freight Management System), YMS (Yard Management Software), onder anderen .

Hulp bij transport & logistiek

Een TMS helpt bij het definiëren van het meest geschikte transport op basis van parameters zoals kosten, tijd, stops, ordergroepen. Ze bieden zichtbaarheid voor monitoring op basis van een geschiedenis met onder meer ophalen, lossen, douane-expediteur, enz. TMS geeft ook waarschuwingen af ​​bij gebeurtenissen zoals vertragingen, ongevallen en onvoorziene stops, naast het maken van prestatie-indicatorenrapporten met betrekking tot transport. Als we geen gedegen analyse uitvoeren om het beste TMS te kiezen, wordt het lastiger om een ​​goed rendement op de investering te behalen. Het evalueren, aanbevelen en beheren van het TMS-platform dat beter aansluit bij de behoeften van een bedrijf, behoort tot de belangrijkste diensten van een logistiek bedrijf. Met een TMS helpt een gespecialiseerd logistiek bedrijf klanten bij het vereenvoudigen van transportplanningsprocessen, het selecteren van leveranciers per type materieel en vervoermiddel, het optimaliseren van vracht op basis van routes en capaciteiten, het simuleren van kosten en tijd, het beheren van rapporten en statistieken en het valideren van facturen.

Uitbesteding transport & logistiek

Bedrijven die een transportbeheersysteem uitbesteden via een gespecialiseerd logistiek bedrijf behalen grote voordelen zoals:

 – Een verlaging van de transportkosten door een betere planning en systematisering van uitzonderingen.

 – Verbeterde serviceniveaus die zich vertalen in meer verkopen.

 – Strengere controle over de operatie door optimalisatie van transportmanagement.

 – Verbeterde ladingconsolidatie die leidt tot een niveau dat onbereikbaar is door handmatige analyse.

 – Procesefficiëntie door fouten te vermijden die worden veroorzaakt door handmatige procedures; resulterend in lagere kosten.

 – Monitoring van vrachtleveranciers die onderhandeling over vergoedingen en verbeterde service mogelijk maken.