Redenen om voor een vermogensbeheerder te kiezen

vermogensbeheer

Wat zijn redenen om voor een vermogensbeheerder te kiezen? Je wilt natuurlijk de beste financiële beslissingen nemen. Dit kan per persoon verschillen. Dat neemt niet weg dat sommige zaken in alle situaties gelijk zijn. Daarom is het ook goed mogelijk om met de hulp van een specialist voor vermogen beheren te kiezen. Wat zijn nu eigenlijk de redenen om hiervoor te gaan? In dit artikel worden de belangrijkste punten doorgenomen. Daarmee maak je de keuze voor jezelf direct ook een stuk gemakkelijker om te maken.

Hoger rendement door objectiviteit

Met rendement beleggen bij Ambassador Vermogensbeheer is goed mogelijk. Dat komt doordat je iemand de beslissingen laat nemen die niet emotioneel aan verbonden is. Uit onderzoeken blijkt dat door de emotionele beslissingen die iemand neemt wanneer je zelf belegt, je zomaar 1 tot 1,5 procent aan rendement per jaar kan mislopen. Wanneer je dit wegneemt door een beheerder aan te stellen, dan kan dat je jaarlijks dus het nodige opleveren. Zelf ben je altijd meer bij je eigen geld betrokken dan je misschien wilt toegeven. Het is dan beter om iemand erbij te halen die objectief is.

Meer succes met spreiding

Wanneer je wilt dat enkelvoudige gebeurtenissen geen effect hebben op je rendement, dan moet je voor spreiding zorgen. Dit is echter gemakkelijker gezegd dan gedaan. Het is dus heel belangrijk om iemand aan je zijde te hebben die kennis van zaken heeft. Verschillende soorten bedrijven of verschillende soorten producten kiezen maakt een groot verschil. Gaat een bedrijf failliet? Dan is dat niet meer dan een rimpel op je rendement. Dit betekent dus dat je met de hulp van een beheerder heel efficiënt kan zijn. Dat is ook een reden om samen te werken.

Zorgen voor discipline

Eén van de belangrijkste factoren voor succes is discipline. Wanneer je gaat beleggen, dan kies je voor een bepaalde strategie. Het is dan belangrijk om je aan die strategie te houden. Dit werkt echter anders dan je misschien denkt. Zo is het bijvoorbeeld zo dat je kan kiezen voor een spreiding tussen aandelen en obligaties. Heb je dan voor 50/50 gekozen en stijgt de aandelenmarkt? Dan ben je dus je 50/50 verhouding kwijt omdat je aandelen meer waard zijn. Een goede vermogensbeheerder weet dan dat er aandelen verkocht moeten worden en obligaties gekocht moeten worden om de balans te herstellen. Deze vorm van discipline kan tot 1,7% aan extra rendement met zich meebrengen.