Vier redenen om met kerstpakketten te beginnen binnen jouw organisatie

Overweeg jij om te beginnen met de kerstpakketten in jouw organisatie? Maar heb jij nog twijfels? Dan is het een aanrader om deze blog goed door te lezen. We vertellen je namelijk wat voordelen zijn van  een kerstpakket. Zo weet jij precies of kerstpakketten binnen jouw organisatie passen, of dat je juist voor een andere vorm van kerst vieren binnen het bedrijf moet kiezen. Aan de hand van vier redenen kun je straks precies deze afweging maken.

Kerstpakketten verhogen het moraal

 De eerste reden om met kerstpakketten te beginnen, is dat ze het moraal binnen jouw organisatie verhogen. Laten we eerlijk zijn; de afgelopen anderhalf jaar was relatief zwaar voor de meeste mensen. Nu de wintermaanden weer zijn aangebroken en er relatief weinig is om naar uit te kijken, ligt depressie op de loer bij sommige mensen. Dat wil je vanzelfsprekend zoveel mogelijk voorkomen.

Daarom is een kerstpakket een ideale manier om te gebruiken als opkikker. Wanneer ij een kerstpakket aan jouw werknemers geeft, krijgen ze gegarandeerd een vrolijk gezicht. De dopamine boost die men krijgt bij het ontvangen van een kerstpakket, moet dan ook niet onderschat worden.

Ze laten zien hoe ver je bent gekomen

De meeste organisaties hebben al een tijdje kerstpakketten als traditie. Vaak is zijn dit grote bedrijven of het MKB. Maar als jij eerst begon als zelfstandige, maar daarna jouw bedrijf hebt uitgebouwd tot een plek met meerdere werknemers, is een kerstpakket compleet nieuw. 

Een kerstpakket laat zien dat jij als oprichter van een organisatie het erg ver geschopt hebt. Je bent letterlijk van niets naar een impactvol bedrijf gegaan, met vele leuke werknemers waar je op kantoor volop contact mee hebt. Waar een duur horloge door individuen als symbool wordt gezien voor succes, is een kerstpakket dit op organisatorisch vlak bij een bedrijf.

Een fiscaal slimmigheidje

Ook is het geven van een kerstpakket een fiscaal slimmigheidje, waardoor jouw bedrijf daar volop voordeel uit kan slaan. In Nederland kennen we namelijk de werkkostenregeling (WKR). Met de WKR is het namelijk zo dat je 3% van het fiscale loon mag gebruiken voor onbelaste onkostenvergoedingen. Kerstpakketten vallen hier ook onder.  Daarbij is het zo dat wanneer kerstpakketten in de vrije ruimte vallen, er geen loonbelasting over betaald hoeft te worden. Daardoor kan dit je dus een aardig bedrag schelen op het vlak van loonbelasting, wat als bedrijf zijnde erg aantrekkelijk is om te doen.

Het is leuk om te geven

Tot slot bespreken we de meest belangrijke reden; een kerstattentie geven is namelijk leuk om te doen. Wij mensen houden ervan om cadeaus te geven aan anderen. Het laat ons goed voelen over onszelf, waardoor we zelf ook meer zelfvertrouwen krijgen. Een kerstpakket geven aan een ander is een bijzondere traditie die we al eeuwenlang kennen, en dit is zeker een onderdeel daarvan. Doe jezelf daarom een plezier en begin met het uitdelen van kerstpakketten aan jouw werknemers.