Voordelen van een consultant

Het is begrijpelijk dat veel bedrijven worstelen met de beslissing om al dan niet een consultant in te huren. Het senior management heeft vaak het gevoel dat een dergelijke beslissing erop duidt dat ze niet in staat zijn het bedrijf te leiden en kan worden bedreigd door de deskundigheid van een adviseur. Dit is echter duidelijk een contraproductief perspectief voor elk bedrijf dat wil groeien.

Het perspectief van een objectieve buitenstaander

Vooral voor kleine tot middelgrote bedrijven hebben eigenaren en senior management normaal gesproken veel tijd, energie en middelen in hun bedrijven geïnvesteerd. Geen wonder dat het zo gewoon is dat bedrijfseigenaren naar hun bedrijf verwijzen als hun ‘baby’s’. Door vooringenomenheid of door simpelweg te dicht bij de problemen te zijn om duidelijk te zien, kunnen bedrijven gemakkelijk blind worden voor problemen die vaak vlak voor hun neus liggen. Consultants met frisse ogen kunnen vaak relatief snel de echte problemen ontdekken die bedrijven tegenhouden.

Bereiken van korte termijndoelen

Medewerkers zijn gevestigde artiesten binnen hun eigen functieomschrijving. Het kan echter moeilijk zijn om werknemers ertoe te brengen korte termijndoelen te implementeren als het gaat om het gebruik van andere vaardigheden. Werknemers die normaal gesproken specifieke taken uitvoeren, kunnen geïrriteerd raken door het hebben van aanvullende taken of zijn gewoonweg ongeschikt en te onervaren voor de taak. Het inschakelen van een ervaren consultant en de beschikbare middelen levert vaak een besparing op van de aanzienlijke tijd en geld die gemoeid zou zijn met het omscholen van werknemers, het organiseren en prioriteren van hun planningen en het uitvoeren van de strategie. Hoe ziet een dag van een wmo-consulent eruit?

Gebruikmaken van nieuwe vaardigheden

Een belangrijk onderdeel van het werk van elke consultant is het bijhouden van de huidige zakelijke trends, strategieën en methodologieën. Wanneer deze vaardigheden worden gebruikt, is het normaal dat bedrijfsleiders een diepgaande uitleg nodig hebben van deze methodologieën en hoe de consultant ze heeft gebruikt om tot zijn of haar conclusies te komen. Voor meer informatie lees gerust de vacature wmo-consultant.