Waar je op moet letten bij het indelen van een kantoor

Wanneer je een nieuw kantoor hebt in te delen, kan het nog wel eens lastig zijn om te bedenken waar je allemaal aan moet denken en waar je überhaupt moet beginnen. De inrichting van het kantoor bepaald namelijk voor een groot gedeelte de sfeer en daarom is het wel zo belangrijk om dit goed te doen. Niet alleen voor jou, maar juist voor alle andere collega’s die op het kantoor komen te werken. Naast het kantoor vullen met meubels is het ook handig aan wat meer technische en veiligheidsredenen te denken zoals de brandveiligheid in het pand. Voor meer informatie over brandveiligheid of het huren van een brandwacht kijk je op : degrootbrandwachten.nl 

Tips voor het inrichten van een kantoor

Aangezien elk bedrijf een eigen identiteit heeft, is het van belang dat dit ook terug te vinden is in het kantoor. Niet alleen voor de werknemers, maar ook wanneer zakenrelaties op bezoek komen bijvoorbeeld, of wanneer er vergaderingen gehouden worden met partijen van buitenaf. Het is dan van tevoren handig om na te denken wat voor soort interieurstijl het beste bij het bedrijf past. Door eerst een stijl te kiezen, creeer je al een kleinere selectie van meubels bijvoorbeeld. Het spelen met kleuren op de muren en gekleurde meubels kan daarbij ook al gelijk een bepaalde sfeer met zich meebrengen. Ook doen designer meubelen ook altijd iets extra’s. 

Voor de werkplekken is er belangrijk dat er gedacht wordt aan het licht, is er bijvoorbeeld genoeg daglicht beschikbaar of moet er op een andere manier meer licht gecreëerd worden? Je wilt natuurlijk wel dat je werknemers zo efficiënt en geconcentreerd mogelijk te werk kunnen gaan. Dit begint bij een comfortabele werkplek. Denk daarbij ook aan sta-zit werkplekken en flexwerkplekken.

Niet alleen de muren en meubels verdienen aandacht, maar ook de vloer kan een grote rol spelen bij het overbrengen van sfeer. Daarnaast kan een vloer ook veel betekenen voor de akoestiek in een pand. Wanneer je wilt gaan voor vloerbedekking is het voor de afwerking wel handig als je de indeling van de ruimte al duidelijk hebt.

Brandveiligheid op kantoor

Nog wel belangrijker dan het interieur van een kantoor is het waarborgen van de veiligheid op kantoor. Zo is het van uiterst belang dat er bij het indelen ook nagedacht wordt over de brandveiligheid. Denk hierbij aan vluchtroutes die beschikbaar moeten zijn. Bouw dus niet alles vol. Daarnaast kun je ook denken aan de materialen van de meubelen die je gebruikt.Op kantoor krijg je te maken met een brandmeldinstallatie. Hierbij hoort natuurlijk een brandalarm, maar ook een sprinklerinstallatie. Het is dan ook belangrijk dat deze beide werkende zijn om de veiligheid van alle mensen in het pand te waarborgen. Het kan zo zijn dat er wel eens storing is of dat er onderhoud aan de brandmeldinstallatie nodig is. Bij een storing of onderhoud, dient er iemand, of meerdere, te komen die dan deze taken overneemt. Speciaal daarvoor zijn er dan brandwachten in te huren. Zij zijn gespecialiseerd in brandpreventie en kunnen jou het beste te hulp staan, mocht er toch nog een brand uitbreken.

Tip: Kantoorartikelen nodig? Kijk dan op Dutch Label Store of ga naar dutchlabelstore.nl