Waarom je met een personal coach echt geholpen bent

Je wilt jezelf verbeteren. Elk jaar zeg je tegen iedereen in januari dat je nu echt elke week één of twee keer gaat sporten en dat je je hobbies tot een nieuw niveau gaat brengen. Maar het verzand in de dagelijkse problematiek. Ik heb twee tips voor dit. Ten eerste moet je nooit je drang om jezelf te veranderen uit te stellen. Als je ontevreden bent met jezelf ben jij de enige die daar echt wat aan kan doen dus met wachten pijnig je jezelf alleen maar. We zijn opgevoed met het idee dat je erbij moet horen maar ook moet uitblinken. Wat je meestal nodig bent is een personal coach. Tibor coaching is een goede suggestie maar hier leg ik uit wat een personal coach allemaal doet voor jou.

Jezelf aankijken is moeilijk

Een personal coach kan jou de spiegel voorhouden op een manier die confronterend is maar behulpzaam. Bijna elke mens heeft namelijk een ego wat een doel heeft: jouw goed laten voelen door negatieve dingen af te wijzen. Dat ego is nuttig. Het geeft jou een gevoel van eigenwaarde en voorkomt dingen als vernedering of mislukking. Maar laten we eerlijk zijn. Veel mensen gebruiken hun ego verkeerd en verschuilen zich erachter. Op die manier kom je nooit ergens. Een personal coach helpt jou om je ego te veranderen van een struikelblok in een schild. Eigenlijk is een personal coach één van de belangrijkste mensen in je leven dus.

Niet iedereen kan alles

We kunnen als mensen heel erg veel. We zijn de onbetwistbare heersers van de planeet waar we op leven. We zijn in staat om dingen te bouwen die ver voorbij onze eigen levens gaan en uiteindelijk kunnen we het universum misschien wel ontdekken. Maar dat is de mensheid als een geheel. Een individueel heeft zijn krachten en zwaktes en de individu heeft zeker weten geen vaardigheden in alles. En kunnen kijken naar hoe je jezelf verbeterd is een vaardigheid die je moet leren door jarenlang te werken. Maar je hoeft niet als individu dat allemaal te leren. Je bent onderdeel van de mensheid en kunt een andere persoon, een personal coach vragen om jouw te helpen.