Waarom kiezen voor tiloplossingen als bedrijf?

Binnen de industrie in Nederland is het tillen en verplaatsen van zware objecten normaal. Hoe moet je anders deze objecten verplaatsen? Met de hand levert dat veel problemen op en zit de werknemer snel met rugklachten thuis. Een oplossing die veel gebruikt wordt door bedrijven is vacuüm tilhulp. Lees hier waarom dit soort tilhulp het meest gebruik wordt door bedrijven.

Het tillen en verplaatsen van zware objecten

De kracht die je nodig hebt om grote objecten zoals pallets met steen te verplaatsen is niet te doen met de handen van je werknemers. Er is tilhulp voor nodig. Vacuümheffers schieten daarbij te hulp doordat ze de kracht van het vacuüm en sterke zuignappen gebruiken. Objecten van 200 kilo kunnen hiermee verplaatst en opgetild worden. Dat kunnen vijf man bij elkaar nog geen eens.

Denk aan je medewerkers en bespaar ze de moeite

Het is al eerder aangegeven, maar vacuüm tilhulp belast jouw werknemers een stuk minder. Er zijn geen meerdere werknemers nodig om objecten te verplaatsen, want dat kom allemaal op rekening van de tilhulp. Het enige wat van een werknemer vereist wordt is dat hij moet weten hoe om te gaan met zo’n vacuüm tilhulp. De uitleg van hoe dat in z’n werking gaat is meestal binnen een dag gebeurd. Al met al is een tilhulp op de lange termijn erg winstgevend en krijg je blije gezichten op de werkvloer.

Vacuüm tilhulp is veilig

Objecten worden met vacuüm tilhulp dus aangezogen via vacuüm. Het systeem is zo ontworpen dat je elk object op kan tillen als er maar genoeg vacuüm is. Als het object veilig is neergezet weet het vacuüm tilhulp dat er geen gewicht meer opzit en zodoende kunnen de zuignappen worden losgelaten. Dit gebruik is extra veilig en heel geschikt om zware objecten te verplaatsen. Op BPLhandling.com vind je diverse tiloplossingen om medewerkers fysiek te ontlasten.