Wat zijn de voordelen van augmented reality

pre employment screening

Met augmented reality maak je 3D modellen van producten zichtbaar in de bestaande wereld. Wat je doet is dat je een virtuele schil over de bestaande wereld heen legt waarmee je door een computer gegenereerde beelden op de werkelijkheid projecteert. Het is een geweldige innovatie die het mogelijk maakt om bijvoorbeeld de producten van je bedrijf in 3D te laten zien en alles wat ingewikkeld is op een simpele manier te tonen. Een heel simpel voorbeeld dat je waarschijnlijk wel kent is een app waarmee je jezelf kunt zien op verschillende leeftijden. Aan de hand van een foto wordt er met behulp van een digitale techniek de mogelijkheid gecreëerd om jou met grijs haar weer te geven. Dat is in een notendop wat de techniek mogelijk maakt. Wat de voordelen zijn van deze techniek lees je hier.

Voordelen augmented reality

De voordelen en toepassingsmogelijkheden van augmented reality zijn eindeloos en beginnen al bij de productontwikkeling. Die wordt een stuk efficiënter. Je kunt AR in je hele bedrijfsvoering implementeren. Van het eerste idee tot aan het tonen van je product aan je eindklant en ondersteuning bij onderhoud en support. Het maakt het zelfs mogelijk om handsfree te werken. 

Verhoog de gebruikerservaring van je klanten 

In feite is augmented reality een hele slimme manier om interactie met je gebruikers mogelijk te maken via het beeldscherm dat ze gebruiken. Je geeft ze vanaf een beeldscherm een beleving alsof ze bij je in de showroom zijn. Sterker nog de beleving gaat verder dan die in de showroom. Als je meubels verkoopt heb je niet van elk model alle kleuren staan. Met AR kan de klant meteen zijn/haar droombank configureren en zien op een beeldscherm in 3 D. Daarnaast kun je daar de echte prijs aan toevoegen voor dat specifieke exemplaar. 

Maak het onzichtbare zichtbaar

Met augmented reality maak je het onzichtbare zichtbaar. Je kunt zelfs de kleinste details zichtbaar maken of bijvoorbeeld heel simpel de stappen in een productieproces laten zien. Daarnaast kun je handleidingen maken voor je medewerkers waar ze in levensechte beelden zien wat er gebeurt in elke stap. Een voorbeeld is het vervangen van een instructieboekje voor het in elkaar zetten van een kast in een gedetailleerde video die laat zien wat de stappen zijn. Zo wordt zelf kasten in elkaar zetten een simpel klusje. 

Proces optimalisatie door augmented reality

Met augmented reality van Expivi kun je elk proces optimaliseren. Simpelweg omdat je alle stappen zichtbaar kunt maken en precies kunt zien waar het proces efficiënter kan. Je kunt allerlei databronnen aan een object koppelen en zo verschillende simulaties doen en zien wat werkt en wat niet. Zo kun je een prototype van een product in een werkelijke ruimte visualiseren en ontdekken wat dat doet of het gebruiken voor een demo aan medewerkers of klanten. Handig als je bijvoorbeeld grote machines verkoopt die je niet zo makkelijk verplaatst maar wel wilt laten zien op een beurs.