Gebruik uw thuiskantoor optimaal!

Of je nu werkt aan je eigen bedrijf vanuit een thuiswerkplek of door de Corona pandemie veel meer thuis hebt moeten werken dan normaal; thuiswerken is niet zo eenvoudig als het lijkt. De ruimte kan krap zijn en er zijn veel afleidingen. Toch zijn er nog steeds manieren om uw dagen op uw thuiswerkplek aangenamer en productiever te maken. Hieronder bespreken wij enkele tips om uw thuiskantoor ruimte comfortabeler te maken:

1. Investeer in een comfortabele stoel

Probeer geen extra geld te besparen door een stoel ergens anders in uw huis naar uw kantoor te slepen of genoegen te nemen met een goedkopere bureaustoel, maar koop een ergonomische bureaustoel. U zit de hele dag en de gezondheidsrisico’s zijn reëel. 

2. Maximaliseer de verlichting 

In een optimale situatie zou een ruimte met ramen u veel natuurlijk licht moeten geven, maar als uw thuiskantoor zich in uw kelder bevindt of op een andere plek waar geen zonlicht kan komen, zult u toch echt voor wat extra licht moeten zorgen. Dit niet alleen voor de gezelligheid, maar ook zeker voor het behoud van een goed zicht van uw ogen. Een donker kantoor zal hiernaast ook niet meehelpen aan uw humeur of wanneer u moe begint te worden.

3. Organiseer uw documenten

Organisatie gaat verder dan productiviteit: het helpt u zich op uw gemak te voelen. Er is niet veel frustrerender dan door stapels papieren te spitten op zoek naar een bepaald document, om vervolgens te ontdekken dat het in een andere stapel lag. Blijf georganiseerd met een systeem dat efficiënt is en niet veel ruimte in beslag neemt zoals archiefkasten.

4. Personaliseer het decor

Het hebben van een kantoor dat bij uw persoonlijkheid past, kan de productiviteit helpen verbeteren. Versier de kamer met alles waar je blij van wordt; of dat nu een bobblehead naast je monitor, surrealistische schilderijen aan de muren of een hoge cactus in de hoek is.

5. Behoud de ruimte voor één doel

Dit beïnvloedt niet alleen uw comfort, maar ook de productiviteit en de balans tussen werk en privé. Het gebruik van uw thuiskantoor voor andere extra doeleinden zal u alleen maar afleiden en de ruimte rommeliger maken. Houd het aan één ding gewijd, zodat u elk deel van de kamer kunt optimaliseren als uw kantoor.

Meer tips en adviezen? Bezoek dan eens de website van https://www.versluisbv.nl/