Vacatures in Scherpenzeel:

Volgens sommigen is het werk in de bouw het mooiste dat er is. Naast de handen flink uit de mouwen te steken, is het mooi om het resultaat van je werk goed te kunnen zien. Een grote uitdaging voor de bouwsector is de situatie op de arbeidsmarkt. Sinds 2018 wordt er door verschillende bouwbedrijven aangegeven dat ze een tekort aan personeel hadden. Inmiddels is de nood iets gedaald, maar er blijven genoeg plekken open. Voor bouwkundigen is dit een voordeel; meer kans op een mooie baan in de bouw.

Landelijk tekort aan werknemers

Hoe groot de vraag is voor personeel verschilt natuurlijk per regio in Nederland. In de Randstad is het tekort, niet geheel verrassend, groter dan in de uithoeken van het land. De verwachting is dat veel meer mensen zich gaan omscholen in bouwfuncties. Redenen daarvan zijn onder andere de coronacrisis, waardoor duizenden mensen hun baan in de horeca bijvoorbeeld zijn kwijtgeraakt. Door te gaan werken in de bouw, is er een wereld van mogelijkheden die voor hen open gaat. Op de website VerdoWerkt is te zien hoe breed deze branche valt. Van specialist vloerrenovatie tot aan monteur buitenkeukens en van mechanisch monteur tot aan bouwopruimer; je kunt er vacatures voor vinden.

Werken in de bouw

Er wordt overal wel in Nederland gewerkt aan het bouwen van nieuwe huizen, kantoorpanden en andere gebouwen. Misschien wel het meest in de randstad. In Scherpenzeel, een gemeente in Utrecht, is er veel vraag naar werknemers die werken in de bouw. Zo kun je als zzp’er in het grondwerk beginnen, of als assistent loodgieter te werk gaan. De mogelijkheden zijn eindeloos, er zijn tientallen vacatures in Scherpenzeel te vinden. Natuurlijk is niet iedereen al op zoek naar een vast baan, verschillende bedrijven zijn daarom ook op zoek naar krachten voor vakantiewerk of om bijvoorbeeld naast een opleiding te werken als bijbaan.