Werk vinden als ICT-programmeur

Een ICT-programmeur vindt snel werk, dat is een voldongen feit. Hoeveel bedrijven staan er niet te springen om deskundige programmeurs die ervoor zorgen dat de ICT-systemen gesmeerd lopen en dat mogelijke virussen worden afgeweerd? De kranten (lees: websites) staan er vol mee.

Een kwestie van wikken en wegen

Een net afgestudeerd ICT-programmeur heeft de luxe van af kunnen wegen welke baan voor hem of haar het voordeligst is. Een baan waarin je meteen dik verdient maar waar je nagenoeg geen doorgroeimogelijkheden en dus ook geen uitdagingen meer hebt, kan snel saai worden. Als je nog niet gesetteld bent, kan het interessant voor je zijn om op een baan te solliciteren waarvoor je de wereld moet rondreizen. Een congresje hier, een beurs daar…

Een duidelijk overzicht

Op nagenoeg alle vacaturesites moet je je een ongeluk zoeken om een vacature te vinden die voldoet aan jouw eisen. Bij de mail-alert krijg je toch vaak weer meldingen voor alle banen behalve de juiste. Mede om die reden is er een jobportaal in het leven geroepen waar alle ICT-gerelateerde banen verzameld zijn. Zo kun je kijken en vergelijken zonder afgeleid te worden door banen waar je niets aan hebt. Ook voor werkgevers is deze site interessant. Iedereen die een beetje mee telt op ICT-gebied is er te vinden, waardoor de vacature snel vervuld zal zijn met één van die mensen die veel kunnen betekenen voor je bedrijf.